"ЛЪВИЦИТЕ" ЗАВЪРШИХА С ПОБЕДА НАД КАЗАХСТАН С 3:0

Автор: 5 GmediA 13:10, 5 август 2019
Източник: БГНЕС

На Олимпиадата ще играят американките, които завършиха на първо място в групата след 3:0 над Аржентина. Решителна за тима на САЩ се оказа победата с 3:2 над България в неделя рано сутринта.

Елица Василева и Лора Китипова получиха почивка от селекционера Иван Петков, а Гергана Димитрова се отличи с 16 точки за победата над Казахстан. Мирослава Паскова и Мария Каракашева добавиха по 11 точки за успеха, като и двете пласираха по един ас. Сана Анаркулова и Жана Сирьошина завършиха с по 10 точки за Казахстан.

Българските волейболистки имат още един шанс за класиране на олимпийските игри. Това ще бъде през втората половина на януари 2020 година, когато ще бъдат европейските квалификации. За момента не е ясен домакинът на турнира, в който осем отбора ще спорят за едно място за Токио 2020.

Тази олимпийска квалификация няма да е лесна за България, тъй като на този турнир ще участва и силния тим на Турция, който не успя да спечели битката с олимпийския шампион от Рио 2016 Китай и остана втори на турнира в Група В, където бяха и отборите на Германия и Чехия, които също играят на квалификацията. Компания ще им прави и европейския вицешампион от 2017 година Холандия, който остана втори след Италия в Група F, където игра и състава на Белгия. В борбата за квота за Токио 2020 в зона Европа ще се включат и отборите на Полша, загубил битката за виза със световния шампион Сърбия, и Азербайджан.

8-те европейски отбора ще се борят за едно единствено място за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Все още не се знае какъв ще бъде формата на европейска олимпийска квалификация и къде ще се проведе. Единственото, което се знае е, че ще бъде през втората седмица на месец януари 2020-а.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%