НДК ОБЯСНИ ЗАЩО НЕ РАБОТИ ПРЕЗ АВГУСТ: ПОДГОТВЯ СЕ ЗА НОВИЯ СЕЗОН

Автор: 5 GmediA 17:34, 12 август 2019

Във връзка с разпространена до медиите позиция на Сдружение „Зограф", в която се твърди, че НДК не работи през август, от Националния дворец на култура изпратиха своя позиция до 5GMedia:

„През месец август НДК подготвя активната си програма през новия сезон“, се казва в прессъобщението от НДК.

Ето какво още посочват от Двореца на културата в писмото си до нас:

„Театър Азарян извършва логистични, технически и комуникационни дейности във връзка с турнетата и гостуванията на спектакли от своята програма на големите извънстолични фестивали. На 2 септември спектакълът „Чехов по три" гостува на Празниците на изкуствата „Аполония", а на 18 септември спектакълът „Апарт" гостува на театралния фестивал „Сцена на кръстопът" в Пловдив. Отделно в ход са репетициите на няколко премиерни заглавия през новия сезон.

ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс е домакин през август на поредица от творчески резиденции, които ще се превърнат в спектакли от програмата му през есента.

Екипът на Национален център на книгата и Литературен клуб „Перото" заедно с журито на тазгодишното издание на литературните награди „Перото" извършва селекция и оценка на творбите, а екипът на Арт галерията на НДК подготвя осем изложби, които ценителите на художественото изкуство могат да проследят от 10 септември до края на годината.

Междувременно тече активна подготовка на старта през септември на рекламните и комуникационни кампании на двата големи фестивала на НДК – Киномания и Новогодишен музикален фестивал, които тази година навършват 33 години.

Паралелно с всичко това се извършва техническата, логистична и административна дейност по всички събития от програмата, които НДК не продуцира, но е техен домакин.

Преди броени дни завърши тестовият период на Лятна сцена НДК, чиято цел е именно да "изнесе" на открито част от културната програма на Двореца по време на летните месеци. На Лятната си сцена НДК проведе поредица от разнообразни събития, сред които такива в подкрепа на социални каузи, концерти, международен фолклорен фестивал, балет под звездите, лятно кино, както и корпоративни събития. НДК отчита като успешно тестването и разработването на Лятната си сцена и възнамерява догодина да я позиционирана в парка зад Двореца за цялото лято, като доусъвършенства функционалностите й и удобствата за публиката“.

 

Тагнато в: НДК

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%