ОБВИНИХА СОБСТВЕНИКА НА ДЕПОТО ЗА ОТПАДЪЦИ ПОД АМ „СТРУМА“ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ОКОЛНАТА СРЕДА

Автор: 5 GmediA 16:38, 19 август 2019
Източник: Снимка: Нова телевизия

Окръжната прокуратура в „Кюстендил“ е повдигнала две обвинения на собственика и управител на фирмата "Феникс" ЕООД, стопанисваща склада за отпадъци, който се запали под магистрала "Струма", съобщи БНТ.

Едното е за извършено престъпление против околната среда заради допусната немарливост при дейността на фирмата. Второто обвинение е за запалване и унищожаване по непредпазливост на чуждо имущество.

Определена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева и му е наложена забрана да напуска страната.

По повод пожара и дейността на фирмата, прокуратурата разследва за бездействие и редица контролни органи, които е трябвало да упражняват контрол и да не допуснат операторът на сметището да извършва нарушения.

Заради щетите на части от моста и двете платна на магистрала „Струма“, както и с оглед безопасността на движение трафикът в участъка е спрян. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут от пътен възел "Дупница" по път I-1 (E-79) до пътен възел "Бобошево" на магистрала "Струма" и обратно.

 

Общо гласували: 19

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
11 гласували / 57.89%
Не
8 гласували / 42.11%