ОСВОБОДИХА ОТ ДЛЪЖНОСТ ШЕФА НА НСО

Автор: 5 GmediA 14:53, 21 август 2019

Шефът на Националната служба за охрана (НСО) генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжност. За това даде съгласие днес Министерският съвет.

„Генерал-майор Данчо Дяков се оттегля по свое желание и по лични причини“, се посочва в разпространено прессъобщение от Националната служба за охрана.

В съответствие с чл. 7. т. 1 от Закона за Националната служба за охрана освобождаването на началника на службата се извършва след съгласуване с Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. По закон шефът на службата се назначава и освобождава от президента, но след съгласуване с кабинета.
Със свой указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков на длъжността началник на Националната служба за охрана. Държавният глава удостои Дяков с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 г.

Рокадата в НСО идва след серия от скандали, в които беше замесено и името на съпругата на президента Радев -  Десислава Радева.

От президентството казаха пред Mediapool, че Данчо Дяков е подал рапорт за освобождаване в президентството във вторник (20 август), като е посочил лични причини.

Към момента няма официална информация кой ще заеме овакантения пост.

 

Общо гласували: 21

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
14 гласували / 66.67%
НЕ
7 гласували / 33.33%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%