САНКЦИИ ОТ ЕС ЗА БРАЗИЛИЯ, АКО НЕ ОВЛАДЕЕ ПОЖАРИТЕ В БАСЕЙНА НА АМАЗОНКА

Автор: 5 GmediA 12:56, 24 август 2019
Източник: БГНЕС

Европейският съюз готви санкции срещу Бразилия, след като бе заподозряна в умишлено неглижиране на проблема с пожарите, които вилнеят в Амазонската джунгла, предаде BBC. Франция заплаши, че няма да подпише подготвяното голямо търговско споразумение с Бразилия, ако правителството не предприеме по-крупни мерки, за да се справи с природната стихия. Финландия пък възнамерява да внесе предложение пред европейските си партньори за временно прекратяване на вноса на телешко месо от южноамериканската страна.

Ирландия също предупреди, че може да блокират търговска сделка между ЕС и страните от Южна Америка, която включва Бразилия, поради политиките на Болсонаро в областта на околната среда.

Президентът на Бразилия обаче настоя, че страната му не трябва да бъде наказвана заради горящите пожари в Амазонка. “По цял свят има горски пожари и това не може да се използва като претекст за възможни международни санкции”, заяви Болсонаро в интервю пред медиите.

След като Франция настоя пожарите да бъдат разгледани спешно на срещата на Г-7 този уикенд във Франция – а Болсонаро се скара публично с президента Еманюел Макрон – бразилският лидер заяви, че “някои страни” ще защитават себе си на тази среща.

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
24 гласували / 64.86%
НЕ
13 гласували / 35.14%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%