ЩЕ ОТКАЖЕ ЛИ ЛОНДОН ДОСТЪП ДО 5G МРЕЖА НА HUAWEI?

Автор: 5 GmediA 11:44, 27 август 2019

Съединените щати притискат Лондон и други съюзници да се откажат да предоставят на „Huawei“ достъп до 5G инфраструктура, позовавайки се на предполагаеми рискове от шпионаж и националната сигурност. Китай и „Huawei“ отрекоха обвиненията и предложиха подписване на „нешпионско“ споразумение с Великобритания.

Решение дали да се предостави на китайската телекомуникационна компания „Huawei“ 5G мрежа във Великобритания ще бъде взето през есента, съобщи британският министър на културата Ники Морган, цитиран от БГНЕС.

"Ще вземем правилното решение за Великобритания. Надявам се, че ще можем да направим това до есента", заяви Морган пред радио Би Би Си. „Трябва да сме сигурни, че това ще бъде решение в дългосрочен план, гарантиращо, че ще запазим всички наши мрежи.“

Миналата седмица британският телекомуникационен и мобилен оператор „Three“ официално пусна своя 5G ултрабърза мобилна широколентова мрежа в части от Лондон. Доставчикът прогнозира, че 80% от мрежовия им трафик ще бъде покрит от 5G в рамките на три години.

Тагнато в: 5G , Huawei

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%