ДЕМОНСТРАНТИ: ДЖОНСЪН, ТИ СИ ЛЪЖЕЦ, КАК НЕ ТЕ Е СРАМ!

Автор: 5 GmediA 10:09, 2 септември 2019

Десетки хиляди граждани на Великобритания излязоха на протест срещу решението на министър-председателя Борис Джонсън да спре работата на парламента за 5 седмици, съобщава БиБиСи.

Демонстрации се провеждат в Лондон, Манчестър, Лийдс, Йорк, Белфаст и десетки други градове.

С възгласи: „Джонсън, лъжец, как не те е срам!“ и „Спрете преврата!“, демонстрантите окупираха „Уайтхол“, а някои от тях достигнаха до кабинета на министър-председателя на „Даунинг стрийт“10.

Някои от организаторите на протестите заявиха, че акциите ще се проведат и в различни градове в Европа като Амстердам, Берлин и Рига.

Недоволството на британците беше предизвикано от решението на кабинета на премиера Джонсън, да спре работата на парламента за 5 седмици. Критиците на БоДжо определят този ход като начин дискусии по темата “Брекзит без сделка” да бъде избегнат.

Част от народните представители, които са против решението на правителството, също се включиха в съботните демонстрации.

„Борис Джонсън, това не е противопоставяне на парламента срещу хората, а на теб срещу хората“, каза депутатът Джон Макдонъл.

Борис Джонсън, един от лидерите на Брекзит, се изкачи на поста министър-председател преди няколко седмици, а едно от основните му обещания бе Обединеното кралство да напусне Европейския съюз на 31 октомври с или без сделка.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%