ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА: ПРЕЗИДЕНТЪТ ОТПРАВЯ САМО ЗАПЛАХИ, АКО ИМА СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ – ДА ГИ ПРЕДАДЕ

Автор: 5 GmediA 09:40, 5 септември 2019
Източник: Кадър Нова телевизия

„Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното събрание след 2 години и половина. Относно речта му не чух нищо ново – неща, които повтаря, едни общи теми”. Това каза пред Нова телевизия председателят на НС Цвета Караянчева. „На места имах чувство, че говори г-жа Нинова”, допълни Караянчева.

„През последните две години президентът отправя само заплахи, без конкретика. Мислих, че вчера като доайде в НС ще направи позитивно изказване. Що се отнася до корупцията - тя е обществен проблем и трябва да въвлечем в него и хората. Специализираната прокуратура работи, това се видя и случая с КНОПИ. Ако има сигнали Румен Радев - нека ги предаде", каза още тя. 

Караянчева защити премиера от обвиненията, че не ходи на парламентарен контрол.

„Въпросите понякога са конкретни и се отнасят до работата на конкретни министри. Няма как министър-председателят да отговаря за свинската чума. Когато темите касаят общата политика, министър-председателят винаги идва да отговори на въпросите ”, заяви шефката на Народното събрание.

Тя коментира и предстоящите местни избори.

„Те са мажоритарни избори. Те са отношение на гражданите към съответния кмет. Ако е работил добре, този кмет няма да има проблем да повтори мандата си. Но не бива да се смесват нещата - дали ГЕРБ ще спечели, или изгуби София с това дали ще бъде началото, или краят на това управление. Местните избори ще покажат колко добре са се справили кметовете”, заяви Цвета Караянчева.

„Битката за София ще бъде тежка. Социологията преди изборите винаги показва малка преднина на БСП над ГЕРБ. Нека видим какво ще изберат хората”, коментира още председателят на НС.

За Мая Манолова каза, че парламентът много ѝ е помагал и изрази надежда бившият омбудсман да не ползва методите от Костинброд на предстоящите избори. 

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
2 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%