МАРЕШКИ: ПРЕДЛОЖИХМЕ НА РУМЕН РАДЕВ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ, ЗАЩОТО ФУНКЦИИТЕ МУ НА ПРЕЗИДЕНТ СА ОРЯЗАНИ

Автор: 5 GmediA 11:33, 8 септември 2019

ВОЛЯ ще представи кандидата си за кмет на София на 17 септември. Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки пред Нова телевизия. „Имаме шанс да се борим за балотаж в София”, каза още той.

Той обясни, че сред структурите на партията има издигната кандидатура на Румен Радев и на Слави Трифонов. Никоя структура обаче не е издигнала кандидатурата на Мая Манолова. „Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България”, каза той.

"Политическият сезон започна прекалено остро точно в момента, в който сме изтървали почти всички влакове. България трябва да търси максимален политически консенсус за подобряване на доходите на хората, за справяне с демографската криза, с проблемите в здравеопазването и образованието", категоричен е Марешки.

Преди дни ВОЛЯ предложи на президента Румен Радев да участва в местния вот като се кандидатира за кмет. „Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си е да се кандидатираш за кмет на София. Той се ползва с голям рейтинг в момента. Видяхте, и Мая Манолова напусна своя пост като омбудсман. Няма нищо страшно за всеки един деен човек, който иска да покаже качествата си”, обясни лидерът на ВОЛЯ.

Той обясни, че няма намерение да се кандидатира за кмет на Варна на предстоящите местни избори. „В момента се разиграват някакви низки страсти. Стигаме до едни извратени ситуации, в които кандидати, които са част от системата, която е убивала семействата на хора с увреждания, убивала е образованието, докарала е България до тази демографска криза, сега се подкрепят от част от протестиращите родители”, каза още Марешки.

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%