ПРЕМЕСТИХА МИХАЕЛ ШУМАХЕР В ПАРИЖ

Автор: 5 GmediA 18:32, 10 септември 2019
Източник: БГНЕС

Бившият световен шампион във Формула 1 бе приет по-рано днес в болница в Париж за "тайно лечение", съобщи Ройтерс, позовавайки се на местни медии. 50-годишният Михаел Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.

Шумахер e дoкaрaн в кaрдиoлoгиятa в Париж c линeйкa c рeгиcтрaциoнeн нoмeр oт Жeнeвa. Нacтaнявaнeтo e минaлo при зacилeни мeрки зa cигурнocт и oхрaнa. Зa вaжния пaциeнт щe ce грижи хирургът прoф. Филип Мeнaшe, cпeциaлиcт пo cлучaи нa cърдeчнa нeдocтaтъчнocт. Cпoрeд зaпoзнaти нa Михaeл щe бъдaт нaпрaвeни вливaния зa cтaбилизирaнe нa имуннaтa cиcтeмa и тoй мoжe дa бъдe изпиcaн в cрядa. Прeди пoлoвин гoдинa шaмпиoнът e бил 2 пъти в cъщaтa бoлницa. Бившият пилoт e трaнcпoртирaн c хeликoптeр.

Повече подробности за състоянието на германския бивш пилот, както и какво е наложило да се стигне до такава операция, засега не се съобщават от лечебното заведение и семейството му. Личният му живот се пази ревниво в тайна от инцидента в края на декември 2013 г., когато удари главата си по време на ски-ваканция и престоя дълги месеци в будна кома. Оскъдната информация за състоянието на Шумахер идва от негови познати и стари приятели, според които той трудно комуникира и се движи с инвалидна количка. Състоянието му обаче явно е било оценено като достатъчно добро, за да предприеме пътуването от Женева до Париж. 

Шумахер е широко определян като един от най-големите състезателни пилоти на всички времена. Той е спечелил 91 състезания и имаше 155 финала - повече от всеки друг пилот във Формула 1. Той се оттегли от кариерата си на пилот във Формула 1 в края на сезон 2012.

Общо гласували: 15

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
9 гласували / 60%
Не
6 гласували / 40%