СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗАЩО ЗАКОНЪТ СЕ ПРИЛАГА РАЗЛИЧНО КЪМ МЕН И КЪМ НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ-ПИК?

Автор: 5 GmediA 10:16, 12 септември 2019

Искам да ви разкажа една история. За да видите как Дяволът чете евангелието. Колко различно се прилага Законът към такива като мен и към такива като Недялко Недялков.

През октомври 2011 г., по време на кампанията за президентските избори, един бивш външен министър ме извика на среща - за да ми предаде предупреждението от член на екипа на кандидат-президент, за когото бях написала няколко критични публикации с факти за бизнеса му и за финансирането на неговата предизборна кампания, които, впрочем, никой не опроверга.
Ексминистърът ми каза: приеми сериозно предупреждението, човекът е полковник, бивш началник на разузнавателно управление.

Разказах тази история в предаването на Люба Кулезич; обърнах се към кандидат-президента с въпрос дали знае за това начинание на член на неговия екип; говорих без обвинения и обиди.

Познайте какво последва! Извикаха Люба Кулезич в МВР да дава обяснения. Извикаха ме мен в МВР да давам обяснения. Дойде полицай в редакцията ми за още обяснения.

А, сега сравнете моето “провинение” с чудовищно мръсната поредица на сайта ПИК срещу кандидат за кмет на София! Нищо, ни-щи-чко не му се случва на Недялко Недялков за публикуването на гнусни снимки, използвани за рекет.

Защото Недялко Недялков внимателно гали-гали по главите Сотир Цацаров, Бойко Борисов, Делян Пеевски, прави контра-протести в защита на Иван Гешев.
Ето в такава държава живеем. С избирателно правосъдие.

... Сайтът ПИК продължава да принуждава Борислав Игнатов да се откаже от участието си в изборите за кмет на София.

Наказателен кодекс:
Чл. 167. (1) Който чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин пречи на някого да осъществи избирателното си право или да бъде избран или да гласува на референдум или да участва в подписка за произвеждане на референдум, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Публичното разпространение на порнографски материали в България е забранено. Наказателният кодекс предвижда затвор до 2 години и глоба от 1 000 до 3 000 лева. Въпреки това прокуратурата все още не е показала никакво намерение да се самосезира от публикуването на порно-снимки в сайта “ПИК”.

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%