СОТИР ЦАЦАРОВ: ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕШЕВ, АКО СЕ НАЛАГА И ВТОРИ ПЪТ

Автор: 5 GmediA 16:30, 17 септември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

"Иван Гешев има моята подкрепа, ще дам своя глас, и ако се налага да гласувам втори път, пак ще го дам. Това е добър избор за българската прокуратура", заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, който участва в кръглата маса по киберсигурност, организирана от КРИБ. Той бе помолен да коментира хипотезата, ако президентът откаже да подпише указа за избора на заместник-главния прокурор.

"Нека подхождаме така – всяка от институциите има своите конституционни правомощия. Право на ВСС е да гласува, да избере. Всъщност, изборът е форма на предложение към президента. Негово право е да вземе решение, каквото прецени. Положително или отрицателно решение, то е на президента. В това не трябва да се търси някаква трагедия, разнобой между институциите", коментира Цацаров. "Всеки отговаря за знаците, които дава. Ще подкрепя Гешев, ще го подкрепя и втори път", потвърди главният прокурор.

В отговор на въпрос за шефа на ВКС Лозан Панов, главният прокурор заяви: "Не ми е било цел да се преборя. Ако беше, щях да съм се преборил. Когато магистратите не могат друго, не им остава нищо друго, освен да политизират. На съдията не му трябва гръб, трябва му гръбнак. Но да не влизаме в сферата на нападките".

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%