СЪР АЛЕКС ОБВИНЕН В КОРУПЦИЯ!?

Автор: 5 GmediA 13:31, 19 октомври 2019
Източник: БГНЕС

Голям скандал се оформи на Острова, засягащ легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. Италианският футболен агент Джузепе Паляра обяви пред съда в Англия, че шотландецът е уредил мач срещу Ювентус в Шампионската лига, за което прибрал часовник "Ролекс" на стойност 30 хиляди паунда. 64-годишният Паляра е в съда по обвинение в корупция, а по време на делото той очерни още имената на Хари Реднап, Стив Макларън, Нийл Уорнък и други. Обвиняеми по същото дело са още 48-годишният футболен агент Дакс Прайс и 53-годишният бивш помощник-треньор на Барнзли Томи Райт. До съдебното дело срещу италианеца се стигнало, когато през 2016 г. споделил практиките си пред жена, представяща се за бизнесдама, свързвана с английски клуб. Пред нея разкрил още, че Сър Алекс се облагодетелствал финансово от трансфери, които осъществявал на "Олд Трафорд".

"От показанията на Г-н Паляра става ясно, че той обвинява сър Алекс Фъргюсън, че му е помогнал да уреди резултата от мач с Ювентус в Шампионската лига. В замяна на услугата като благодарствен жест, му е подарил златен часовник "Ролекс" на стойност 30 хил. паунда."

"Паляра обвини още Фъргюсън, че е взимал пари под формата на комисиони за трансфери в Манчестър Юнайтед. Според показанията му, той е плащал суми на шотландския мениджър и в миналото в знак на благодарност за услуги", се казва в речта на прокурора по делото Браян О'Нийл.

По време на заседанието Джузепе Паляра отхвърля две обвинения за даване на подкуп. За невинен по същите обвинения се обявил и Дакс Прайс. Томи Райт пък отрече на два пъти да е получавал подкупи. 

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
2 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%