ВСС РЕШИ: БЕЗ РЕСТАРТ НА ПРОЦЕДУРАТА, ПРЕГЛАСУВАТ КАНДИДАТУРАТА НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 12:45, 14 ноември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Няма да се отваря нова процедура за избор на главен прокурор, както поискаха четирима от магистратите във Висшия съдебен съвет. Кадровиците в съдебната власт изпаднаха в дълги, почти два часа спорове дали да стартират отначало процедурата за избор на нов главен прокурор. 20 на 4 бяха гласовете за това да продължи започната процедура и да се прегласува кандидатурата на Гешев, съобщи Дарик радио.

Членовете на ВСС обявиха почивка и веднага след това преминават към втората точка от дневния си ред, а именно повторно гласуване за кандидата за главен прокурор на България.

Ако Иван Гешев получи подкрепа от 17 от членовете на ВСС, предложението за назначаването му ще бъде повторно изпратено на президента Румен Радев и той ще трябва да го подпише.

Междувременно отвън има два протеста - в подкрепа и срещу Гешев, съобщи БГНЕС.

Малко по-рано протестиращите срещу единствения кандидат за главен прокурор хвърлиха яйца по сградата на Националния институт по правосъдие и по тази на ВСС. В района на ВСС полицейското присъствие е сериозно. Има обособени пропускателни пунктове, трамвайното движение е спряно.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
2 гласували / 66.67%
Да
1 гласували / 33.33%
Не ме интересува
0 гласували / 0%