ЕВРО 2020: УРНИТЕ СА ЯСНИ, ЧАКАМЕ ДВАТА ЖРЕБИЯ

Автор: 5 GmediA 11:06, 20 ноември 2019
Източник: БГНЕС

С края на евроквалификациите стана ясно и разпределението на тимовете по урни за жребия, който ще определи групите за финалите.

Шестте водачи са Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия. Те автоматично не могат да се паднат в една и съща група на жребия, който ще се тегли на 30 ноември в Букурещ. 

Във втора урна са Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия. В трета се събират Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия, а в четвърта са ясни само Финландия и Уелс – останалите четири ще бъдат определени от победителите в баражите в Лигата на нациите, в които участва и България.

Група В е почти окомплектована – в нея ще са Белгия, Дания и Русия. Това стана ясно, след като Германия надигра Северна Ирландия и окупира първата позиция в своята група. Бундестимът, подобно на Италия, Англия, Испания и Русия, е сред страните, които ще домакинстват на мачове от Евро 2020, затова не могат да са в една и съща група. Украйна пък се разминава с Русия поради политически причини и така единствената опция за „Сборная“ от първа урна е Белгия. Любопитното е, че двата тима бяха в една квалификационна група, като „червените дяволи“ постигнаха две победи с по 3:1 и 4:1. Четвъртият отбор в групата ще стане ясен след петъчния жребий, като ще бъде един измежду Финландия/Уелс. Мачовете Русия –Белгия и Русия – Финландия/Уелс ще се проведат в Санкт Петербург. Стадионът, който ще приеме Русия –Дания, ще стане ясен след жребия, а вариантите са отново Санкт Петербург и Копенхаген.

Ето и всички урни:

Първа: Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия

Втора: Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия

Трета: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия

Четвърта: Финландия, Уелс, плейоф А, плейоф В, плейоф С и плейоф D.

България ще участва в двоен жребий този петък в Нион, когато ще бъдат определени полуфиналните двойки за баражите за Евро 2020.

Вчера Уелс си осигури директно участие на шампионата на Стария континент, „лъвовете“ имат шанса да са домакини в първия мач на 26 март, а при успех и във втория. „Трикольорите“ ще попаднат или в поток С, или в поток А – това ще бъде определено чрез жребий измежду нас, Унгария, Израел и Румъния. Ако останем в поток С, то ни очаква гостуване на Шотландия, а след това двубой с победителя от Норвегия – Сърбия. 

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 53

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
41 гласували / 77.36%
Да
12 гласували / 22.64%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%