МЕЧТИТЕ ЗА ЕВРО 2020 СА ЖИВИ! СЪДБАТА Е С НАС – ЖРЕБИЯТ Е ОТЛИЧЕН!

Автор: 5 GmediA 14:21, 22 ноември 2019

Българският национален отбор по футбол не може да се оплаква от жребия, който му се падна в плейофната фаза на турнира Лигата на Нациите, който дава път и към Евро 2020. Момчетата на Георги Дерменджиев се разминаха с коварния поток С и се озоваха в поток А.  Така това отреди домакинство на полуфиналите на Унгария. Този мач ще е на 26 март 2020 г. на Националния стадион "Васил Левски". И ако се справим с коравите "маджари", на финала отново ще бъдем домакини, което е другата добра новина от този жребий. Ако стигнем до тази фаза, на 31 март в София ще се изправим срещу победителя от мача между Исландия и Румъния. Тези два тима ще спорят в Рейкявик, а победителят ще се отправи към София или Будапеща. Крайният победител от този поток взима квота за Евро 2020. Това е възможно най-благоприятният жребий за нас!

В поток В Босна и Херцеговина се изправя срещу Северна Ирландия, а победителят от двойката ще домакинства на спечелилия измежду Словакия и Ирландия (Ейре).

В поток C победителят от сблъсъка Норвегия-Сърбия ще е домакин във финала срещу Шотландия или Израел. 

В поток D мачовете са Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово. Домакин във финала ще е победителят от първата спомената двойка.

В плейофите се играе на директни елиминации в един мач. Двубоите от полуфиналите ще се играят на 26 март 2020 година, а финалните срещи са на 31 март 2020 година. Националният селекционер на България по футбол Георги Дерменджиев присъства на тегленето на жребия за плейофите. Въпреки крайно добрата възможност, Дерменджиев предпочита да бъде предпазлив.
"Това си е един мач, който е изключително сериозен. Ще подходим много отговорно към Унгария. Насочваме се към мача и започваме да работим. Ние винаги трябва да сме доволни, но футболът си е футбол и изисква да се вложиш максимално. Нека не изпадаме в еуфория, за да говорим за исторически неща. Историята е тогава, когато всичко се случи. Ще се опитаме да се предпазим от крайни реакции. Аз два пъти казвам, че не бива да прегорим! Трябва да разсъждаваме трезво и да се опитваме да използваме шанса, който ни се отвори."

Националният отбор на България ще бъде в група "F", ако се класира за финалите на Евро 2020, отреди тегленият в Нион жребий. В групата, в която мачовете ще се проведат в Мюнхен и Будапеща, със сигурност ще бъде и тимът на Германия като домакин, а имената на другите два отбора ще станат ясни след жребия за групите на първенството, който ще се тегли на 30 ноември.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 53

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
41 гласували / 77.36%
Да
12 гласували / 22.64%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%