СЛЕД УБИЙСТВОТО В ГАЛИЧЕ: ПРОКУРАТУРАТА И МВР ЩЕ ПОДОБРЯВАТ КООРДИНАЦИЯТА В РАБОТАТА СИ

Автор: 5 GmediA 14:01, 13 януари 2020
Източник: Прокуратура

Главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов пристигнаха днес във врачанското село Галиче, където от 6.30 часа тази сутрин е започнала специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред, допълват от МВР. На място има засилено полицейско присъствие.

Окръжната прокуратура даде брифинг с последна информация за убийството на 18-годишната ученичка, съобщи БНТ.

Изяснено е, че на 11 януари вечерта заподозреният 17-годишен младеж вечерял у баба си, като убитата 18-годишна Андрея. На излизане от дома на баба си, минал покрай къщата на Андрея, видял през прозореца, че тя е сама, влязъл, изнасилил я и я убил. На излизане взел портмоне с 250 лв., които на сутринта похарчил. Профилът на убиеца напомня на мъжа, който миналата година в Сотиря уби малката Кристин. Може да се определи като социопат.

“Време е да се подобри координацията между прокуратурата, местната власт и МВР и да се предприемат съответните законови мерки тези лица, в случай, че естествено има доказателства за извършено от тях престъпление, да не са на свобода, за да не се случват такива трагедии”, заяви на брифинга Иван Гешев.

“Усилията ще са в посока по-бързо да се събират доказателствата, по-бързо да се извършват процесуално-следствените действия, така че те по най-бързия начин да бъдат изведени от тази среда, за да не генерират повече престъпност. Не казвам ,че това ще даде резултат от днес за утре, но това ще е политика, която ще следваме с концепция в бъдещето. Остава засиленото полицейско присъствие в района”, каза на свой ред министър Младен Маринов.

В Галиче днес пристигнаха група психолози от МОН, които ще работят със съучениците на убитото момиче.

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%