КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ОТГОВОРНОСТТА Е НА ПРЕМИЕРА - ТОЙ СМЕНЯ МИНИСТРИТЕ, НО НЕ И НАЧИНА НА УПРАВЛЕНИЕ

Автор: 5 GmediA 08:50, 14 януари 2020

Политически назначения, за да се запази коалиционният мир – така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред бТВ трите неофициално спрягани имена за нов екоминистър. А именно Искрен Веселинов, Емил Димитров-Ревизоро и Николай Кънчев.

По думите й с това нищо в управлението няма да се промени.

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“, заяви Нинова.

Тя е на мнение, че тримата не са професионалисти и не разбират от материята.

„Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора“, смята лидерът на БСП.

По думите й проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро „ще изгърмят“ и други градове.

„Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек“, каза още Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че БСП не са се отказали от вота не недоверие към правителството, който не е само заради водната криза в Перник. Той е комплексен по темата с екологията и засяга и националния проблем с водата, както и безконтролния внос и горене на отпадъци у нас. Нинова разчита да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля“ и независимите.

Корнелия Нинова заяви, че приема с разбиране отказа на Иван Гешев да се срещне с нея, защото няколко дни след това е последвал ареста на Нено Димова.

„Ако те са го подготвяли предварително, е абсолютно разбираемо това да не бъде след среща с лидера на опозицията“, коментира тя.

Последни новини

Общо гласували: 338

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
324 гласували / 95.86%
Не
14 гласували / 4.14%
Нямам отношение
0 гласували / 0%