МИНИСТЪР ГОРАНОВ ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА НА СИМЕОНОВ ЗА ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ НА ХАЗАРТА

Автор: 5 GmediA 15:31, 17 януари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Министърът на финансите Владислав Горанов предлага Комисията по хазарта да стане едноличен орган.
"Предполагам, че ще срещна подкрепа за идеята си. Комисията допуска противоречиви решения през годините, което показва, че има натрупани грешки в нейната работа и трябва да бъдат изправени“, заяви Горанов и уточни, че това ще бъде направено до месец. Но не видя пречка сегашният ръководител да остане на поста си.

Днес финансовият министър и Валери Симеонов са били на среща при премиера Борисов по повод внесените от лидера на НФСБ промени в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на частните лотарии.
"Редно е лотарийните игри да бъдат държавен монопол, както е в много държави от ЕС. Така е гарантирано, че част от печалбите ще отиват за спортни цели и здравето на нацията", обясни пред журналисти в парламента Симеонов. Според него продажбата на билети, талони и т.н., трябва да се извършва само от лицензирани обекти, както и да не се осъществява такава в радиус от 300 метра от училища.

"Не виждам пречка това предприятие, което и в момента организира лотарии, да може да развие капацитета си. То има и доста териториални звена. Знаем Българският спортен тотализатор организира цифрови игри, има териториални поделения, много пунктове. Не виждам пречка той да може да предложи подобно покритие на този вид игра. В края на краищата не би трябвало пазарът да се разраства самоцелно. Особено при хазарта разходът за едни, е приход за други", заяви Владислав Горанов, цитиран от БГНЕС.

Според него, ако някой е притеснен, че се говори за национализация на хазарта, но точният термин е монопол.

 

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%