ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НАВЛИЗА В ПОСЛЕДНАТА ФАЗА НА БРЕКЗИТ

Автор: 5Gmedia , 09:01, 11 март 2019

Обединеното кралство навлиза в решаващата за Брекзит седмица. В следващите дни британските депутати трябва да решат финално как и кога страната ще напусне Европейския съюз.

След като снощните преговори между британския премиер Тереза Мей и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не стигнаха до конкретен резултат, Мей продължава с разговорите в Брюксел и днес с цел да осигури промени в сделката преди гласуването във вторник.

Очаква се министър-председателят да загуби насроченото за утре гласуване за одобряване на постигнатото споразумение за „развод“ между Лондон и Брюксел. В сряда депутатите ще гласуват за или против Брекзит без споразумение.

Същевременно, вестник "Дейли телеграф" пише, че премиерът Тереза Мей е загубила подкрепата на почти всички министри в нейния кабинет.

ЕС пък отказа да преговаря отново по въпроса за Северна Ирландия, но предложи по-нататъшни гаранции за действието на предпазната клауза – споразумение, което трябва да запази отворена границата между Великобритания и Северна Ирландия.

В петък лидерите на ЕС, включително премиерът Тереза Мей се събират на последната си среща, преди Великобритания да напусне ЕС. Уговорената дата за Брекзит е 29 март.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%