УЧЕНИК ПАДНА ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА УЧИЛИЩЕ В РУСЕ И ЗАГИНА

Автор: 5 GmediA 13:02, 21 януари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

15-годишно момче загина, след като падна от третия етаж на Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе, предаде бТВ. Инцидентът е станал към 7:30 ч., преди да започнат учебните занятия.

Деветокласникът е открит в задния двор малко по-късно. Детето е починало от нараняванията си при транспортирането му от спешния екип към болницата. Полицията в момента прави оглед на място, разследва се дали момчето е било бутнато или е скочило само.

Директорката на училището Маргарита Янакиева заяви за bTV, че момчето е било от добро семейство и не е имал притеснително поведение през изминалите дни.

„Със сигурност е шок за децата, това са неща, които не се случват в училище всеки ден. Учебният процес продължава, доколкото е възможно при тези обстоятелства. Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето проблеми досега“, коментира Янакиева.

Заради трагедията учениците останаха в класните стаи в междучасията, а при тях влязоха психолози. Започнато е разследване под надзора на Окръжна прокуратура, сезиран е и отдел „Закрила на детето“. Предстои да се прегледат записите от камерите в коридорите и двора на училището.

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%