КОРНЕЛИЯ НИНОВА: БЕЗХАБЕРИЕТО, НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА И КОРУПЦИЯТА ДОВЕДОХА ДО ВОДНАТА КРИЗА

Автор: 5 GmediA 08:26, 23 януари 2020
Източник: БСП

„Опитахме и успяхме да съберем заедно над двадесет човека – хидроинженери, специалисти, проектанти, строители на язовирите и каскадите в България, изключителни професионалисти. Оказва се, че никой до този момент не ги е потърсил за препоръки, за съвети, за професионално мнение по въпроса как да се реагира в тази криза, в която изпадна Перник, и не само той. Това е потенциална национална криза, защото и други градове и общини са пред опасността да бъдат в режим; и други язовири имат проблеми. Доста сериозно обсъждахме въпросите”. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано 20”.  

Нинова обясни, че това е била и целта на срещата: „Да разберем кое е възможно, кое е рисково и какво да се прави оттук нататък, за да не се оставят близо 500 хиляди българи, които вече са в режим на водата. Чухме много интересни мнения, чухме алтернативни предложения, дори и на това, което предлагат управляващите”.

Председедателят на БСП се обърна с апел: „В криза сме. Държавата е в криза, хората са на режим. Нека да не бързаме непрофесионално и неаргументирано да взимаме политически решения, за да се потушава криза и обществено напрежение”.

Нинова обясни още, че и по мнението на експертите управляващите работят „на парче”, действа се непрофесионално и панически. Тя каза още, че подобни решения крият опасност. „Затова апелът ми е към всички – нека да дадем думата на тези хора, експертите, истинските останали професионалисти в България, които могат да помогнат, за да се вземат правилните решения, за да преодолеем кризата и да не допускаме оттук нататък да има подобни ситуации”. Тя изрази съжаление, че тези експерти не са канени и управляващите до този момент не са се допитвали до тяхното мнение. „Готови сме да работим с експертите по алтернативи и да внасяме предложенията в парламента”, заключи Корнелия Нинова.

 

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
2 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%