ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ С ПРИЗНАНИЕ: СТРАНАТА НИ НЕ Е ПОДГОТВЕНА ЗА ХИБРИДНИ АТАКИ

Автор: 5Gmedia , 13:52, 11 март 2019

Страната ни не е подготвена за тези хибридни атаки, които са част от ежедневната игра на някои държави извън ЕС, призна зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на конференция на тема "Киберсигурността в ЕС: Начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи".

Оказва се, че страната ни не е  разработила механизъм, с който да се противодейства на фалшивите новини и информационното облъчване, което получаваме ежедневно. Той уточни, че Русия е държавата, която най-често се споменава като такъв агресор, който би могъл да се намеси в процеса за избор на Европейски парламент. Председателят на Фондация "Ханс Зайдел" за България Ролан Фройденщайн потвърди, че най-големите заплахи в сферата на киберсигурността идват от Русия и отбеляза, че е необходим по-силен отговор от страна на западното общество в борбата с дезинформацията и киберпрестъпленията.

Цветан Цветанов  допълни, че за предстоящите евроизбори трябва да се ограничи възможността за въздействие от трети страни.

Еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел, която също участваше във форума, съобщи, че в края на този месец, на европейско ниво, ще бъде изградена система за ранно предупреждение за кибератаки между държавите членки на ЕС. Целта на системата е в реално време да бъде обменяна информация за това дали има заплаха и с какъв произход е тя – вътрешна или външна.


Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%