ФБР ИЗВИКА ГЕШЕВ ЗА СРЕЩА

Автор: 5Gmedia , 15:36, 11 март 2019

Дни, след като САЩ изпратиха в България свой висш служител, проследяващ корупцията, зам. главният прокурор Иван Гешев е привикан в централата на ФБР. По официалното съобщение на прокуратурата Гешев е на посещение в САЩ по покана на ФБР. Заедно с него е и зам.-председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Недялко Недялков. Двамата ще проведат няколко срещи с представители на федералното бюро в Ню Йорк и Вашингтон.

Гешев ще разговаря със заместник-директора на ФБР Дейвид Боудич и ще проведе работни срещи в Министерството на правосъдието, в Националния антитерористичен център на САЩ във Вашингтон, както и с федерални прокурори в Ню Йорк, занимаващи се с контратероризъм.

Основни теми на разговорите ще бъдат противодействието на финансирането на тероризма и прането на пари. Представители на ФБР ще споделят и прекия си опит в борбата с тероризма.

Гешев и Недялков ще обсъдят с американските си колеги и сътрудничеството между службите на двете страни.

Както съобщи сайтът Liberta.bg преди дни, след 20 март командировани представители на ФБР пристигат в България и ще бъдат в страната ни минимум до края на месец април. Ще бъдат извършени множество разпити на свидетели по делото "КТБ".

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%