МИНИСТЪР ГОРАНОВ СЛОЖИ СВОЙ ПРИБЛИЖЕН ЗА ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ХАЗАРТА

Автор: 5 GmediA 16:55, 3 февруари 2020

Председателят на Комисията по хазарта (ДКХ) Александър Георгиев е освободен от поста му, съобщиха от Министерството на финансите. Оттам уточняват, че това е станало по негова молба. Временно Комисията ще се ръководи от Георги Йорданов, началник на кабинета на Владислав Горанов, съобщава БНР.

До момента Йорданов беше шеф на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи още през 2014 г.. Преди това е бил ръководител на инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в инспектората на МФ.

Не само бившият вече шеф на органа, надзираващ хазарта, е сменен - това се отнася и за членовете на комисията, посочвани по закон от министерствата на правосъдието и икономиката, от НАП и от ДАНС. Рокадите са "в следствие на разговори" с ресорните министри Данаил Кирилов и Емил Караниколов, както и с ръководителите на данъчните и на контраразузнавателната агенция.

Така в ДКХ от днес влизат: Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централно управление на НАП и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

***

Досегашният шеф на Комисията по хазарта Георгиев беше привлечен като обвиняем по разследването срещу Васил Божков. Той е обвинен за извършване на длъжностни престъпления по решение на организирана престъпна група, която е ръководена от Божков.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%