НИТО ЕДИН ОТ ПРОКУРОРСКИТЕ СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛОТО КТБ НЕ СЕ ЯВИ В СЪДА

Автор: 5Gmedia , 13:17, 12 март 2019
Източник: Фейсбук

Нито един от призованите свидетели по делото КТБ не се яви на разпит в Специализирания наказателен съд, което доведе до поредно отлагане на процеса.

По този повод журналистът Мирослав Иванов написа във Фейсбук:

“Човекът стъпил с дизелов двигател от обратната страна на Луната и отишъл на обмяна на опит във ФБР няма да е лошо да започне да си събира свидетелите ( б.р. прокурор Иван Гешев). Защото досега слушахме много говорено по телевизия и из лайнометната пеевска армада. Ама няма да е лошо всичко дето го издумкаха да започнат да го разказват и доказват в съда. Не ли?

А иначе имената. Защото имената винаги са важни.

Днес в съда не се явиха: 1. Николай Орешаров. Това е бившият одитор на цял рояк притежавани от Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева компании, всичките мощно кредитирани от КТБ. Сред компаниите са Балканска медийна компания, напълнена с имоти от Ирена Кръстева, благодарение на кредити от КТБ и добре препрани мръсни пари. Ликвидирана от Пеевски за да заличи следите.

2. Валери Карадачки. Бивш изпълнителен директор на ред дружества главно от строителния и пътностроителния сектор. Мощно кредитирани от КТБ. Доведени до фалит и източени след поставянето на КТБ под специален надзор. Според различни източници след затварянето на КТБ Карадачки е водел поне два от проектите на "Водстрой 98", ноторно известна собственост на Пеевски. В момента под контрола на "Хидрострой".

3. Теодора Танева. Изпълнителен директор на ТЦИМЕ. Ключова компания от икономическата група около КТБ, мощно кредитирана от банката. ТЦИМЕ е дружеството, под чиито контрол в крайна сметка са 33% от БТК към момента на затварянто на КТБ. В момента е в несъстоятелност, а банката не си е възстановила и едно евро.

4. Емил Галов. Ключов номинален собственик на поредица кредитирани от КТБ дружества. Заедно с Бисер Лазов участник в няколко паралелни схеми по прекъсване на връзката между кредитирани от КТБ дружества и притежаваните от тях активи, главно в имотния сектор. Хубаво е да се знаят тия неща.”

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%