бТВ ОБВИНИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ В БЕЗПОЧВЕНИ ТВЪРДЕНИЯ, А ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ ЩЕ СЪДИ ЛИДЕРА НА НФСБ

Автор: 5 GmediA 14:58, 11 февруари 2020
Източник: Фейсбук, Антон Хекимян

"Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян", се казва в позиция на телевизия бТВ.

"bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата.

Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация.

Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията.

Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото", категорични са от телевизията.

***

В свое участие в сутрешния блок на БНТ Валери Симеонов разкритикува bTV и поименно Венелин Петков и Антон Хекимян, че над месец не са разпространили предоставена информация от братята Найденови (съсобственици на Ефбет и еврофутбол). Става въпрос за твърдения, които според Найденови и Валери Симеонов уличават Васил Божков в престъпления.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: АЗ БИХ ПРАТИЛ ПРОКУРАТУРАТА ПРИ ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ И АНТОН ХЕКИМЯН

"Какви са тези, които на 15 декември им е казана цялата история на Найденови. Аз бих пратил прокуратурата при тях. Всеки, който знае за престъпление, е длъжен да докладва", добави лидерът на НФСБ тази сутрин.

***

Шефът на новините на bTV Венелин Петков обяви, че ще се види в съда с бившия вицепремиер Валери Симеонов заради отправените обвинения.

Водещият на сутрешния блок Антон Хекимян на свой ред написа:

Това петно не стои на моя ревер, г-н Симеонов!

За пореден път овластен си позволява да отправя директни обвинения, внушения и заплахи срещу журналисти в национален ефир, без никакви основания и доказателства!

Нямам притеснения, защото във всяка ситуация следвам принципите на професията!

Всеки човек трябва да носи отговорност за думите и действията си, особено когато е зам.-председател на Народното събрание!

Общо гласували: 16

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
10 гласували / 62.5%
Не
6 гласували / 37.5%