ВАСИЛ БОЖКОВ ОСВОБОДЕН И ВЕЧЕ Е В ДУБАЙ?

Автор: 5 GmediA 16:10, 16 февруари 2020
Източник: БГНЕС архив

Бизнесменът Васил Божков е освободен от центъра за задържане в Абу Даби и са намира в Дубай. Такава информация се появи днес у нас, но все още не е потвърдена от официалните власти в Обединените арабски емирства.

Бизнесменът бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му. Самата процедура още не е започнала, тъй като българската прокуратура все още превежда документите, с които ще иска връщането на бизнесмена в България.

“България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна”, съобщиха от министерството на външните работи.

На Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт, гласи още информацията.

Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

Тагнато в: Васил Божков , ОАЕ
Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
14 гласували / 60.87%
НЕ
9 гласували / 39.13%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%