И БЪЛГАРИЯ ЗАЗЕМЯВА САМОЛЕТИТЕ БОИНГ 737 МАКС

Автор: 5Gmedia , 06:46, 13 март 2019

Късно снощи и България обяви, че ограничава полетите на самолетите „Боинг 737 МАКС“ 8 и 9 в българското въздушно пространство от съображения за сигурност. Изключение ще  бъда правено за тези машини само, ако възникне извънредна или аварийна ситуация.

Така държавите, които замразиха полетите с въпросните машини вече са 15. След самолетната катастрофа в Етиопия самолетите Боинг 737 МАКС спират да летят в Германия, Франция, Великобритания, Австралия, Етиопия, Китай, Каймановите острови, Монголия и Република Южна Африка, Сингапур, Южна Корея, Оман, Малайзия и Аржентина

Европейският съюз също заяви, че затваря въздушното си пространство за самолетите „Боинг 737 МАКС“.

Притесненията на всички са, че тези машини може да имат вграден дефект.

Напук на всички, САЩ са твърдо решени, че самолетите „Боинг 737 МАКС“ са напълно безопасни и продължават да си летят с тях. Американското федерално управление за въздухоплаване не смята на този етап да спира полетите на въпросните машини.

Припомняме, че два самолета от този модел се разбиха от октомври до сега. При последната катастрофа в Етиопия загинаха 157 души. Новият самолет Boeing 737 MAX 8 падна на 62 километра югоизточно от столицата Адис Абеба на път за кенийската столица Найроби.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%