ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА И ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА ОБВИНЯЕМИТЕ ОТ КОМИСИЯТА ПО ХАЗАРТА

Автор: 5 GmediA 16:52, 18 февруари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение на бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев от домашен арест в задържане под стража. Мярката на другия обвиняем Тодор Марков, който е член на комисията беше потвърдена и той остава под домашен арест, предаде БГНЕС.

Двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Прокуратурата поиска най-строгата мярка за задържане. В мотивите си апелативните магистрати обясниха, че от писмените доказателства по делото е видно, че има съпричастност към престъпната деятелност по отношение на Пламен Георгиев. За Марков обаче липсва обосновано предположение, което да го уличава в престъпната дейност на бизнесмена Васил Божков.

По думите на състава обвиняемият Марков не е изпълнил служебните си задължения. Контролната дейност на Комисията по хазарта е създавала привилегии за бизнесмена Васил Божков.

Апелативният спецсъд счете, че има опасност обвиняемите да извършат ново престъпление и да окажат влияние на свидетели, но няма опасност от укриване от страна на обвинените Марков и Георгиев.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%