КПКОНПИ НЯМА ДА ДАДЕ НА ЛОЗАН ПАНОВ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪДИЯ МИТАЛОВ

Автор: 5 GmediA 17:03, 18 февруари 2020
Източник: Веселин Боришев

Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров отказа информация на председателя на ВКС Лозан Панов за съдия Андон Миталов.

На 6 февруари Лозан Панов изпрати писма до председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров и главния прокурор Иван Гешев с искане за повече информация за забраната на Антон Миталов и семейството за влизане в САЩ. 5 дни по-късно Панов напомни с писмо на двамата, че очаква спешна информация.

Днес Сотир Цацаров отговори с писмо до Панов, че законът забранява разгласяването на факти и данни по дадени сигнали. Публикуваме пълния текст на писмото:

„По повод ваше писмо с искане за предоставяне на информация относно това, дали са постъпвали сигнали и/или жалби срещу съдия Андон Миталов от Специализиран наказателен съд с данни за противоправна дейност и извършвани ли са проверки срещу него по такъв повод, Ви уведомявам за следното:

-Чл. 49 ЗПКОНПИ забранява разгласяването на факти и данни по подадени сигнали до Комисията по реда на Глава шеста от закона.

-Предоставянето на информация за извършвани проверки би нарушило разпоредбите на ЗЗКИ, с оглед на това, че оперативно - издирвателните действия, извършвани от служителите на дирекция „Противодействие на корупцията", както и получените резултати от тази дейност представляват класифицирана информация”.

Общо гласували: 19

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
13 гласували / 68.42%
НЕ
6 гласували / 31.58%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%