ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА: ДАНО ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ ДОВЕДЕ ТОВА ШЕСТВИЕ И НА ШИПКА

Автор: 5 GmediA 09:17, 21 февруари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Разделението, за което президентът работи в продължение на 3 години, там (при паметника на Васил Левски в София/бел.ред.) вече обра своите плодове. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Сутрешния блок на БНТ. По думите ѝ една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала.

Според Караянчева няма разумно обяснение да се реагира на речта на кмета на София Йорданка Фандъкова по този начин.

"Не беше уместно да се прави това шествие в този ден - това разделение...едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов", каза Караянчева.

"В такива моменти българите трябва да бъдат обединени. Не по този начин, по който се случи това шествие. За мен е обидно. Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук", каза шефката на парламента.

"Вижте - снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите", допълни Цвета Караянчева.

Тя беше категорична, че управляващото мнозинство е стабилно: "Държавата се развива - ние сме на трето място по икономически ръст, средната заплата се вдигна 6-7 пъти, минималната пенсия, минималната заплата - от 240 отиде на 610 лв. Всяка Коледа и Великден има добавки за пенсионерите. Държавата прави каквото може".

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 50%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
3 гласували / 37.5%
Не, може да се заразя
1 гласували / 12.5%