КОРНЕЛИЯ НИНОВА: СЪСТЕЗАНИЕТО МЕЖДУ МЕН И КИРИЛ ДОБРЕВ Е РЕАЛНО, А НЕ ДОГОВОРЕНО

Автор: 5 GmediA 19:59, 23 февруари 2020
Източник: БСП

В пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира предстоящата борба за лидерското място така:

 „Искам да съм ясна и категорична:състезанието между мен и Кирил Добрев е реално, а не договорено. В договорки не влизам. Социалистите да избират.

Ние сме и във вътрешнопартийна кампания. Вървят всякакви слухове, включително за договорки между мен и Кирил Добрев. Искам да бъда ясна, че аз не влизам в договорки за прекия избор на председател. Всеки има право да се кандидатира. Състезанието е реално ,а не договорено. Вие избирате. Мнозина казват, че БСП се занимаваме само със себе си, но от нас зависи това да не е така. Нека тази кампания да бъде генератор на политики. Нека да мобилизираме целия ни потенциал, за да изградим един конкретен план за управлението на страната. Нека кампанията да бъде разговор за политики, за посоката след конгреса. Да търсим консолидация и обединение на умни и честни професионалисти, които са готови на битка за смяна на модела на управление. Моля за чисти списъци, висока активност и свободен избор. Сега е моментът да бъдем образцови в това отношение. Нека състезанието да бъде честно. Пожелавам на всички успех и енергия след конгреса”, заключи Нинова.

Националният съвет на БСП определи 50-я конгрес на левицата да се проведе на 9 и 10 май 2020 г, събота и неделя, в зала №1 на Националния дворец на културата.

Приетият дневен ред е както следва:

  1. Политически доклад пред 50-я конгрес на Българската социалистическа партия

- отчет на Националния съвет на Българската социалистическа партия.

- отчет на Парламентарната група на „БСП за България”.

  1. Отчет на Общопартийната контролна комисия на Българската социалистическа партия.
  2. Отчет на депутатите-социалисти в Европейския парламент.
  3. Избор на Национален съвет на БСП, на председател на Общопартийна контролна комисия на БСП и на членове на Общопартийна контролна комисия на БСП.
  4. Резолюция срещу неофашизма.
  5. Политическа декларация на 50-я конгрес на Българската социалистическа партия за развитието на партията и нейните управленски приоритети.
Общо гласували: 23

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
14 гласували / 60.87%
НЕ
9 гласували / 39.13%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%