ЧЕТВЪРТА ЖЕРТВА НА COVID-19 В ИТАЛИЯ, САМОЛЕТ ОТ РИМ Е БЛОКИРАН НА ЛЕТИЩЕТО В МАВРИЦИЙ

Автор: 5 GmediA 11:52, 24 февруари 2020

Заразен с коронавируса е починал в Италия, съобщи днес радио РАИ, цитирано от Ройтерс. Това е четвъртата жертва в страната.

Починалият, който е на възраст между 70 и 80 години, е пребивавал в болница за лечение от друго заболяване, когато се е заразил с COVID-19, допълни радиото, цитирано от БТА.

Заболелите в Италия са вече 152 души. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

12 града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина.

Европейската комисия мобилизира допълнително 232 милиона евро за подготовка, превенция и възпиране разпространението на коронавируса, обяви еврокомисарят по управлението на кризи Янез Ленарчич, съобщава БНР.

Междувременно стана ясно, че полет наAlitalia бе спрян на летището на остров Мавриций. Пътниците са помолени да приемат карантинния период или да се върнат незабавно в Италия. Полетът с 300 души на борда е излетял от Рим. След пристигането си местните власти съобщиха на пътниците, че слизането е възможно само, ако приемат изолация в две болници.

Общо гласували: 45

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
31 гласували / 68.89%
НЕ
14 гласували / 31.11%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%