ФЕЙК-НЮЗ. РОНАЛДО НЯМА ДА ПРЕВЪРНЕ ХОТЕЛИТЕ СИ В БОЛНИЦИ

Автор: 5 GmediA 09:00, 16 март 2020

Кристиано Роналдо не е обещавал да предостави хотелите си за лечение на болни с коронавирус. Това е фейк-нюз.
От хотелската верига Pestana опровергаха лъжливата новина, тръгнала от испанската Marka.
Друг въпрос е, че Роналдо би могъл да дари пари за лечение на сънародниците си, заразени с Covid19, но не го е направил засега. Малцина милионери помагат на здравната система в родината си.
Футболистът се е самоизолирал на родния си остров Мадейра, след като неговият съотборник Даниеле Ругани беше диагностициран с коронавирус.

“We are a hotel. We are not going to be a hospital. It is a day like everyone else, we are and will remain a hotel. We are being phoned by the press. I wish you a nice day” said the hotel spokesperson, as per RTL News.
“Ние сме хотел. Няма да ставаме болница. Днес е ден като всички останали, оставаме си хотел. Обаждаха ни се от пресата. Приятен ден. “ Това заяви говорител на хотела пред RTL news.

Вчера Соня Колтуклиева написа във Фейсбук: Бях първата българска журналистка, която написа за любопитния joint venture между Кристиано Роналдо и хотелската верга Pestana, основана от негов сънародник от остров Мадейра.

КЪДЕ СПИ РОНАЛДО НА ОСТРОВ МАДЕЙРА?


ФЕЙК. Сега чета, че Роналдо обявил как ще предостави хотелите си напълно безплатно за лекуване на болни от коронавирус и ще плати всички разходи по лечението.

Това ми се струва фейк. Дори да могат да се превърнат хотелски стаи в болнични с всички необходими медицински уреди за сложното лечение на заболелите от Covid19 как ще се транспортират до хотелите в Лисабон и на остров Мадейра? Как ще се изолират болните от туристите?
Ако беше истина - това щеше да бъде обявено най-напред от мениджмънта на Pestana hotels, както и от Роналдо с прессъобщение или в Инстаграм. Нищо подобно няма.

Хотелите PestanaCR7 са 4: във Фуншал, Лисабон, Мадрид, Ню Йорк.

Общо гласували: 80

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
34 гласували / 42.5%
През юни
24 гласували / 30%
В края на годината
13 гласували / 16.25%