ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ И КРЪСТИНА ТАСКОВА ВЛЯЗОХА В ПАРЛАМЕНТА СЪС ЗАЩИТНИ КОСТЮМИ

Автор: 5 GmediA 11:53, 20 март 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Депутатите от „Воля“ Валентин Марешки и Кръстина Таскова влязоха в парламента с предпазни маски и защитни костюми. Това предизвика както смях в залата, така и възмущение от страна на БСП, предаде БГНЕС.

"В тези дни, в които цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример дваме, то се оказа, че ние даваме най-отвратителния пример. Във всички новини докато пътувах към НС, се говореше, че единствените места, в които не се спазва Закона, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромският квартал Столипиново и Българският парламент“, съобщи от трибуната депутатът Веселин Марешки.

На пресконференция пред журналистите двамата отново се появиха опаковани в костюми. Марешки обяви, че с това действие те показват как трябва да идват депутатите, ако искат да работи парламентът. Другият вариант е депутатите да работят както учениците – онлайн. По този начин ще се спазят мерките на кризисния щаб за метър и половина разстояние между депутатите, каквито пространства няма в пленарна зала.

„Смяха ни се на 19 февруари, когато апелирахме, че трябва да се вземат мерки и какво предстои. 10 дни по-късно премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание“, каза Марешки.

Днес депутатите започнаха второто гласуване на Закона за извънредното положение с като гласуваха удължено работно време, тъй като редът в залата беше нарушен заради облеклото на лидера на „Воля“.

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%