РОЛАН ГАРОС ЩЕ Е В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ

Автор: 5 GmediA 10:21, 22 март 2020

Едно от най-красивите неща на Ролан Гарос бе, че сезонът на клей предлага плавен преход към най-големия турнир в този период от сезона. Играчите имат време да се аклиматизират, да свикнат с различния начин на игра и постепенно да надграждат, стигайки до Париж. Е, забравете за това!

Организаторите на Ролан Гарос за по-малко от денонощие генерираха върху себе си огромно количество критики. Това стана факт, след като обявиха, че турнирът ще се проведе от 20 септември до 4 октомври тази година.

Останалата част от сезона на червено няма да се състои, а Ролан Гарос ще бъде непосредствено след US Open – факт, който вбеси доста играчи. Някои от тенисистите обаче застанаха на страната на френската тенис федерация, обяснявайки, че крайните ситуации изискват крайни мерки. 

„Ситуацията е извънредна. Така се получи. Аз мисля, че играчите ще искат да играят, а много малко от тях ще откажат. Подобна смяна на настилките обикновено се налага, когато играем за Купа „Дейвис“. Тогава от една настилка трябва да „превключим“ на друга за по-малко от пет дни“, обясни Фелисиано Лопес.

„Също важи дори за Уимбълдън. Сега може и да има три седмици след Ролан Гарос (б.а в обичайния календар), но преди бяха две, така че директно от клей отивахме на трева“. 

Появиха се информации, че Надал е подкрепил решението Ролан Гарос да се проведе в периода 20 септември – 4 октомври. Действащата шампионка Ашли Барти няма претенции кога ще се проведе надпреварата – тя е готова да защитава титлата по всяко време.

Междувременно Laver Cup зае твърда позиция. Новите дати на Ролан Гарос са от 20 септември до 4 октомври, което се препокрива с демонстративния турнир, който трябва да се проведе между 25 и 27 септември в Бостън. 

Появи се информация от „топ играч“, чието име не бе цитирано, че Френската тенис федерация е поискала „прошка“ от АТР, но не и разрешение да премести турнира, защото на организаторите им е било ясно, че няма как да им се позволи подобен ход.

Тагнато в: тенис , Ролан Гарос
Общо гласували: 69

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
30 гласували / 43.48%
През юни
23 гласували / 33.33%
В края на годината
9 гласували / 13.04%