КРИЗИСНИЯТ ЩАБ ЩЕ ИМА СРЕЩА СЪС СВЕТИЯ СИНОД ЗА ПРОТИВОВИРУСНИ МЕРКИ В ЦЪРКВИТЕ

Автор: 5 GmediA 19:31, 25 март 2020
Източник: БГНЕС

22 са новите случаи за деня. 16 от тях са в София. Нов областен град, където се регистрира заразата е Сливен. Там е регистриран 1 случай, в Пловдив – двама, в Плевен – един и в Благоевград – двама. 40 от общо 242 случая се лекуват в лечебни заведения. Останалите прекарват по-леко болестта и остават в домашни условия.

В отговор на въпрос на БГНЕС относно предстояща среща със Светия Синов, ген. Мутафчийски съобщи, че е говорил с вицепремиера Томислав Дончев и такава среща предстои. На нея ще бъде обсъдено провеждането на масовите събирания в православните храмове. Призив за прекратяване на службите до този момент бяха отправяни неколкократно от Националния оперативен щаб. Ген. Мутафчийски на предишни брифинги опбяви, че решението е на църквата.

Началникът на ВМА потвърди, че двете отрицателни проби на собственика на “Адванс Медиа Груп” Кирил Домусчиев, който днес беше изписан от болница, са направени в лабораторията на академията. Така, той става четвъртият излекуван от вируса. Вирусът не се е изчистил напълно при пациентка, която лежи във ВМА вече 22 дни.

Генералът съобщи, че пациентите от “Пирогов”, които бяха в критично състояние, вече са в стабилизирано, но тежко състояние.

Попитан за бързите тестове за коронавирус  ген. Мутафчийски каза, че с нашите вътрешни спорове създаваме прецедент в света. Ние легализирахме спор, който го няма в света, каза началникът на ВМА. Ние няма да откриваме топлата вода. Трябва да следваме добрите световни практики, каза още той.

Общо гласували: 3

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
2 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
1 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%