329 МИЛИОНА ЛЕВА АКТ ЗА "ЕВРОФУТБОЛ", ВСИЧКИТЕ МУ ПУНКТОВЕ СА ЗАТВОРЕНИ

Автор: 5 GmediA 11:31, 26 март 2020
Източник: бТВ Новините

От вчера всички пунктове на "Еврофутбол" са затворени и не обслужват клиенти. Причината: на 14 февруари Държавната комисия по хазарт (ДКХ) е връчила на компанията акт за 328.9 млн. лв., от 25 март е отнет лиценза за срок от 3 месеца, съобщиха за  медиите от "Еврофутбол".

От ДКХ обясниха, че "Еврофутбол" дължи за периода от 18 декември 2014 до 31 декември 2019 г. държавни такси в размер на 261.1 млн. лв., към които се добавят и 67.7 млн. лв. лихви. 

От "Еврофутбол" са обжалвали акта пред Административен съд – София град, който на 21 февруари е отхвърлил жалбата. На 23 март Върховният административен съд окончателно е потвърдил определението на първата инстанция.

Според ДКХ "Еврофутбол" има задължението да заплаща всеки месец такса от 15% върху стойността на направените залози за всяка игра, а в периода от края на 2014 до края на 2019 г. компанията е внасяла такса в размер на 20% от декларираните от нея комисиони за организиране на хазартни игри.

"ДКХ е издала лиценз на организатора за организиране на "залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета". Същият попада в обхвата на чл. 30, ал. 3, предл. първо от Закона за хазарта, а именно – хазартни игри, за които се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра".

Мажоритарен собственик на "Еврофутбол" е фирма, контролирана от смятания доскоро за най-богат българин Васил Божков, който избяга в Обединените арабски емирства. На него са повдигнати 11 обвинения, под парична гаранция от 1, 5 милиона лева бяха пуснати на свобода след краткотрайно задържане партньорката на Божков Елена Динева и единствения му син Антон.   

Тагнато в: Еврофутбол

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
0 гласували / 0%