ДЕПУТАТАТЪТ ХАСАН АДЕМОВ С ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 09:03, 1 април 2020
Източник: БГНЕС

Депутатът от ДПС и бивш министър на социалната политика Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус. Това обяви на специален брифинг председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. "Имаме народен представител с установен положителен тест за коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС", съобщи Караянчева, като подчерта, че има изричното съгласие на Адемов да съобщи името му. Повече подробности за здравословното състояние на депутата няма да бъдат съобщени.

Караянчева съобщи още, че това налага временно спиране на работата на Народното събрание и тестването на всички депутати и персонала на парламента в две столични болници по специална организация. Освен народните представители, ще бъдат тествани всички, работещи в парламента – административни служители, шофьори, стенографи и друг персонал.

Днес заседание на бюджетната комисия няма да има. Ще има само председателски съвет, на което ще участват само по човек от ПГ, които ще решат как ще продължи да работи Народното събрание. Иначе днес парламентарната комисия по бюджет и финанси трябваше да обсъди актуализация на Бюджет 2020.

Действията за бъдещото възобновяване на работата на парламента ще бъдат съгласувани с кризисния щаб.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%