ДЪРЖАВНА ДЕТСКА БОЛНИЦА В АВСТРАЛИЯ - "КОСМИЧЕСКИ" МОДЕЛ В ЗДРАВНАТА ГРИЖА И СПИРАЩ ДЪХА ДИЗАЙН!

Автор: 5Gmedia , 19:00, 16 март 2019
Източник: The Building

С реализирането на този проект е било възможно изцяло да се преосмисли моделът на здравеопазване, съобщава The Building, цитирайки architizer.com.

Детската болница Лейди Силенто (Lady Cilento) в Южен Бризбейн, Австралия е е единственото специализирано педиатрично лечебно заведение за щата Куинсланд (втория най-голям и третия най-гъсто населен). Болницата поема най-тежките случаи при подрастващите от целия щат. Освен спешно отделение, тя предлага цял набор от педиатрични услуги, гастроентерология, онкология, лечение на хемофилия, частична фиброза, детска церебрална парализа, УНГ, включително рехабилитация и много още.

Дизайнът на болница Lady Cilento е иновативен и цветен, съчетава съоръжения за диагностика и лечение, които са последен писък на модата и са пригодени специално за деца. Той може да се нарече „спиращ дъха“, като нищо не подсказва външно, че е лечебно заведение. За малките пациенти и техните родители е осигурена приветлива среда.

Ярки цветове, естествени материали и 2D-3D измерно изкуство са използвани в голямо количество в болницата, за да подпомогнат малките пациенти да се чувстват добре и ги карат лесно да се разсеят от своите здравни неволи. Фокусът на изкуството е достъпност, разбираемост, връзка с обществените пространства и с пейзажите.Болницата Lady Cilento струва повече от 100 млн. долара и е държавна собственост. Архитекти са : Conrad Gargett и Lyons. Болницата получава наградата на австралийския Институт на ландшафните архитекти в категория "Градски пейзаж".

Източник: The Building

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%