ВУЧИЧ: СЪРБИЯ МОЖЕ ДА ПРОСТИ, НО НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАВИ АГРЕСИЯТА НА НАТО

Автор: 5Gmedia , 14:41, 18 март 2019

Сръбският президент Александър Вучич откри в понеделник международна конференция "Двадесет години след бомбардировките на Югославия - уроци за европейската сигурност през 21 век", съобщи ТАСС.

"Можем да простим, но не можем да забравим агресията на НАТО, искаме добри отношения с НАТО, но не искаме да се присъединяваме към НАТО", каза Вучич.

Според него през 1999 г. агресията срещу Югославия е била от полза за много играчи както в американската администрация, така и в НАТО. "Сега светът се е променил от биполярен на многополюсен, но Мартин Лутер беше прав, когато каза, че насилието може да донесе само кратка победа. Вековните основи на конфликта не са изчезнали, сега имаме някакво гето за сърбите и албанците. Страхувам се, че тази ситуация ще продължи, докато сърбите и албанците не разберат, че трябва да решат собственото си бъдеще ”, каза Вучич.

Сръбският лидер подчерта, че никакъв натиск върху Сърбия няма да го принуди да изостави интересите си. "Ако някой мисли, че може окаже натиск върху Сърбия, за да се откаже от своите интереси, тогава казвам, че такъв натиск няма", подчерта той.

 

 

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%