АРЕСТУВАН Е СТРЕЛЕЦЪТ ОТ ТРАМВАЯ В УТРЕХТ

Автор: 5Gmedia , 23:59, 18 март 2019

Буквално часове след кървавия инцидент, холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт. Това е Гьокман Танъш, на 37 г., холандец от турски произход, който в понеделник по обяд откри безразборна стрелба в градски трамвай, застреля трима души и рани още петима.

Полицията проучва версията Танъш стрелбата да е в резултат на семеен скандал и Танъш да е стрелял в трамвая по свой роднина и след това да е прострелял други хора, които се опитали да помогнат.

Според прокурорите Танъш имал криминално досие - бил е арестуван няколко пъти. Според холандски медии от 2012 до 2017 г. срещу него са били повдигани обвинения в грабеж, шофиране в нетрезво състояние, използване на огнестрелно оръжие, опит за убийство и изнасилване.

Според турските медии семейството на Гьокман Танъш е от град Йозгат в Централна Турция. Мехмет Танъш, баща на арестувания стрелец, разказа пред турските медии, че е емигрирал със семейството си в Холандия, но се е върнал и се е установил в Турция през 2008 г., след като се развел с жена си, която останала със сина им Гьокмен в Утрехт.

По непотвърдени данни в миналото Танъш е пътувал до Чечня, след което е бил арестуван по подозрения във връзки с групировката "Ислямска държава".

След ареста холандските антитерористични власти понижиха нивото на терористична заплаха за провинция Утрехт с една степен - от пета на четвърта, предаде Ройтерс.


Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%