МЕЖДУ 5 И 10% ОТ ХОТЕЛИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ОЧАКВАТ ДА ПОСРЕЩАТ ТУРИСТИ

Автор: 5 GmediA 16:27, 22 май 2020
Източник: 5GMedia

Хотелиерите по българското Черноморие са в доста трудна ситуация. Причината е, че повечето от тях се колебаят дали изобщо да отворят.

В най-големия ни морски курорт "Слънчев бряг" очакванията са едва между 5 и 10% от хотелите да посрещат туристи.

Основно тази година морските ни курорти ще разчитат на посещенията на българи, а чужденци се очакват, когато границите бъдат отворени и започнат да се изпълняват полетите.

Все още не е ясно колко хотела по Северното Черноморие ще отворят врати за летния сезон. Тези обаче, които са взели такова решение, подготвят базите си, съгласно изискванията на здравното министерство - да има табели за дистанция, еднопосочни движения и задължително да се мери температурата на входа.

На юг, курортът "Слънчев бряг" обикновено пръв отваря своите хотели и места за настаняване. Сега обаче той е напълно пуст и празен. А прогнозите за лято 2020 г. не са обнадеждаващи.

Новината за онлайн платформата "Преоткрий България" за резервации в българските курорти, хотелиерите посрещат предпазливо. От опит знаят, че резултатите от нея ще се появят едва след няколко месеца.

Заради кризата с коронавируса, приходите от туризма в световен мащаб ще намалеят с близо 35%, а по данни на Министерството на туризма загубите за бранша у нас ще са над 50 на сто.

Източник: БНТ

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%