ПОЛИЦИЯ В ОФИСА НА ЦСКА 1948

Автор: 5 GmediA 21:12, 15 юли 2020

СДВР и икономическа полиция са били днес в офисите на новака в елита ЦСКА 1948. Там са открити 360 артикула с емблемата на ЦСКА, обясниха от дружеството "Ред Енимълс", което има собственост върху нея, след като спечели търга за 8 милиона лева. Управителният съвет на дружеството е привикан на разпит в патентното ведомство. Там трябва да присъстват и представители на собственика на емблемата. След това пък цялата преписка ще отиде в прокуратурата.

Изпълнителният директор на "червените" - Добрин Гьонов, внесе яснота около случая. "Днес дойдоха на проверка в клуба. Няма никаква драма. Хората бяха доста любезни. Ние оказахме пълно съдействие. Проверката е продиктувана заради подаден сигнал. Всичко е наред, просто проверка на екипировката. Не ни съобщиха откъде идва сигналът. Съставиха протокол и аз се подписах", заяви Гьонов.

Искра Григорова сезира властите за нарушението като собственик на фирмата „Ред Енимълс“, която купи символа от синдик Дора Милева след фалита на ПФК ЦСКА АД. Грандът потърси правата си в съда и настоя никой друг да няма права върху емблемата. Тогава ръководството на ЦСКА 1948 се принуди да я смени. Този клуб бе създаден през 2016 година, но почти никой от „червените“ привърженици не го припозна като свой. Въпреки че се води отбор, спонсориран от фенове, ЦСКА 1948 нае Красимир Балъков за треньор и прави мащабна селекция за нивото на тим, трениращ в Требич.

Заради спора между двата клуба новакът в efbet Лига смени емблемата си. Сега са с герба на София и изписана абревиатурата ЦСКА на нея. В последните три сезона обаче тимът игра именно с тази на ЦСКА. Любопитно е, че това се случва един ден след жребия за новия сезон в efbet Лига, който отреди ЦСКА-София и ЦСКА 1948 да се срещнат още в първия кръг.

Тагнато в: ЦСКА 1948 , СДВР

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%