СТОЛИЧНИЯТ КМЕТ ФАНДЪКОВА: ПРОТЕСТЪТ СРЕЩУ ВЛАСТТА СТАВА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ХОРАТА

Автор: 5 GmediA 12:01, 15 август 2020
Източник: БГНЕС архив

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община. Това обясни пред БНР кметът Йорданка Фандъкова, която призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

По повод повторното затваряне на кръстовището пред румънското посолство, Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целият трафик и е основна алтернатива на движение заради блокирания Орлов мост.

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места", каза кметът Фандъкова.

"За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората", продължи тя и добави, че "очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести".

"Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободно в града", изтъкна тя.

Вчера вечерта кръстовището пред румънското посолство за втори път бе блокирано от протестиращи.

Последни новини

Общо гласували: 32

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
13 гласували / 40.63%
Да, напълно
11 гласували / 34.38%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 21.88%