ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: С 10% ЩЕ БЪДЕ УВЕЛИЧЕН БРОЯТ НА COVID ЛЕГЛАТА В СТОЛИЧНИТЕ БОЛНИЦИ. 43% ОТ СОФИЯНЦИ СА ВАКСИНИРАНИ 

Автор: 5 GmediA 16:14, 17 януари 2022
Източник: ВМА
Броят на леглата за лечение на пациенти с Ковид ще бъде увеличен с около 10% през тази седмица. Това е една от мерките, които обсъдихме по време на общинския щаб днес заедно с директора на столичната РЗИ д-р Пенчев, съобщи във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. 
 
Ето какво още пише тя: 
 
Съгласно новия противоепидемичен план София се намира на Етап 2, като в него се отчита както процентът на заетите интензивни легла, така и броят заболели, отчетеният ръст и регистрираната заболеваемост в организирани колективи.
 
От разкритите до момента 1878 легла са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71% от леглата за хора, които са на интензивно лечение. Увеличението на леглата ще стане на база възможностите на болници за осигуряване на медицински персонал. Директорите на всички общински болници декларираха готовност да увеличат броя на леглата за Ковид-пациенти.
 
От миналата седмица продължава ръст с около 30% на седмина база, като заболеваемостта на 100 хил. души е 1756.
 
Училищата и детските градини в София остават отворени, като само отделни училища и детски заведения са затворени заради по-голям ръст на заболели и карантинирани ученици и персонал.
 
С решение на щаба се засилва работата на контролните екипи от общински служители и полицията за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, аварийната дирекция и общинска полиция.
 
Процентът ваксинирани граждани на територията на Столична община е 43%, като над 534 хил. души са със завършена ваксинация.
 

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

ОЧАКВАТЕ ЛИ ДА ИМА ЕФЕКТ ОТ АНТИКРИЗИСНИТЕ МЕРКИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО?
Не
15 гласували / 83.33%
Не смятам, че са достатъчни и навреме
3 гласували / 16.67%
Да
0 гласували / 0%