ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ – СЪЧЕТАНИЕ НА ДОН КИХОТ С РОБИН ХУД!?

Автор: 5 GmediA 11:02, 29 юни 2019

„Не вярвам, че субсидията ще падне на 1 лв. В момента обсъждаме да има един минимум, който е необходим за съществуването на партиите“. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Той потвърди, че ако бъде внесен законопроект за такъв размер на субсидията, ПГ на „Воля“ ще гласува „за“.

Марешки коментира и притеснява ли го възможността партиите да се финансират от бизнеса. Марешки каза, че не разбира думите за задкулисия и напомни, че той никога не се е възползвал от политиката си в името на бизнеса си. На въпрос дали е Дон Кихот, лидерът на "Воля" отговори: "Може би съм Дон Кихот в съчетание с Робин Худ".

„Участвам само в прозрачни процедури. Вече съм две години в парламента и не съм участвал в нито една обществена поръчка. С чиста съвест съм”, поясни Марешки.

Той коментира и изказването си, че обмисля да се кандидатира за кмет на София. „Казах го с лек сарказъм. Не може години  наред едни и същи хора да гледаме - чакаме Мая Манолова, Слави Трифонов... Ако почнат циркове да се разиграват, защо да не се кандидатирам? Ако реша да спечеля, ще спечеля", заяви още лидерът на "Воля".

Марешки говори и за „Апартаментгейт”. „Всеки, който е престъпил закона, трябва си носи отговорността. Няма как да знам кой си е купил незаконно апартамент. Отговорност носи този орган, който не е приложил контрол”, каза още той.

Тагнато в: Веселин Марешки

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
4 гласували / 50%
Не
4 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%