ОТВЛЕЧЕНИЯТ КОРАБ: КАПИТАНЪТ И ПЪРВИЯТ ПОМОЩНИК-КАПИТАН СА БЪЛГАРИТЕ

Автор: 5 GmediA 14:07, 20 ноември 2023
Източник: Инвестор

Българските власти са се свързали с роднините на отвлечените моряци, които са на борда на кораба Galaxy Leader. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият помощник-капитан. До момента никой не се е свързал с нас, каза Коцев, цитиран от бТВ.

Близките имат пълната информация за случващото се, предложили сме психологическа помощ. Работим по решаването на кризата, посочи той.

По-рано стана ясно, че товарен кораб, частично собственост на израелски бизнесмен, е бил отвлечен от йеменските хути в Червено море, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху, обвинявайки Иран в пиратство.

Иран отхвърли твърденията, че е замесен в нападението над кораба. След началото на войната между Израел и „Хамас“ хутите от Йемен многократно изстреляха ракети към Израел.
 
Коцев коментира и размириците при мача България-Унгария: 

"Създаването на обществени размирици, безредици, било то в София, е явно провокация към държавността, към нормалното функциониране на държавните институции и спокойствието и сигурността на българските граждани. Ние абсолютно не приемаме проява на агресия от страна на футболни фенове спрямо беззащитни граждани и полицейски служители".

До момента има дадена само една оставка на заместник-вътрешния министър Стоян Темелакиев.

Тагнато в: отвлечен кораб

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%