СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: НА КУЛАТА-ПРОМАХОН ОПАШКАТА Е 16 КМ САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА!

Автор: Соня Колтуклиева 18:23, 19 декември 2019

Топ журналистката Соня Колтуклиева коментира километричните опашки на ГКПП Кулата:

"Опашката от камиони от гръцка страна се проточва на 16 км; от българска страна е до разклона за село Марикостиново.
Обясненията, давани от управляващите обилно в медиите напоследък, са, че се прави ремонт на кантарите. Добре, но защо не се пускат празните камиони, а те се редят заедно с пълните?!
След серия от мои публикации и обръщения към институциите, поне това елементарно нещо беше сторено. Но отново старата практика беше върната ... без аргументи.

Откога казвам: #оставка на Георги Костов, директор на Агенция “Митници”! Някой ден шофьорите и превозвачите няма да издържат на нечовешкото напрежение, ще блокират Кулата-Промахон и ще искат оставката на цялото правителство; на петричкия кмет Димитът Бръчков и на областния управител Бисер Михайлов. И ще са абсолютно прави!
Страда малкия и среден бизнес; фалират фирми; стоки не достигат по предназначението си навреме...някой ден ще избухне хуманитарна криза, защото шофьорите на камиони и пътуващите с автомобили ползват шосето вместо тоалетна, просто няма къде да отидат; деца и възрастни хора ги измъчва жажда и глад, когато останат приклещени в километричните опашки. Ад е.

А инак: На 11 декември 2019 г. Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе изнесено заседание в Петрич. В него взе участие и вътрешният министър Младен Маринов. По време на заседанието бяха представени резултати от дейността на Главна дирекция “Гранична полиция”, обсъдена беше и ситуацията с граничния пункт Кулата, който е най-натовареният на българо-гръцката граница. (БТА)

И какво от това?!?! Нищо не се промени. Няма ли някой да нареди постоянен контрол как се обработват камионите и колко ефективно работят митничарите?! Щом не се прави - значи нещо се крие.
КРИЕ СЕ КОНТРАБАНДАТА!

.... Снимах това видео преди 2 седмици, при това в събота. Днес и в делничните дни е по-задръстено и по-страшно, много по-страшно!"

Видео

Последни новини

Общо гласували: 335

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.42%
Не
12 гласували / 3.58%
Нямам отношение
0 гласували / 0%